måndag 3 augusti 2020

Luna 6-7 månader

Denna perioden har varit mestadels rolig. Hon är väldigt energisk, kryper inte än men hasar sig runt överallt hur snabbt som helst på sitt eget lilla vis. 
Var en liten jobbig period när hon blev förstoppad typ en vecka och grät när hon skulle bajsa :( Förmodligen pga att vi ökade smakportionerna för snabbt, slutade med magdropparna och gick över till 6mångröten samtidigt. Det blev förmodligen  för mycket för hennes lilla mage. Så nu äter hon 4mångröten igen, katrin- eller päronpure till varje mål, några droppar olja i barnmaten och vi har börjat med dropparna igen och nu verkar hennes mage glad igen, peppar peppar.
I samband med detta "fjäskade" jag för henne och lät henne somna med mig. Tyvärr så kom vi ju då ifrån träningen att somna i egen säng, det blev ännu svårare sen när vi skulle börja igen. Men nu har vi börjat komma in i det igen. Ger henne flaska med blandat bröstmjölk och välling och nattar henne i sin säng 19-20. Hon vaknar sen någon gång mellan 23-02 och då orkar jag inte natta om henne där så då får hon komma och amma och somna jämte mig. Sen vaknar hon 1-3 gånger till under natten men det räcker oftast med att amma henne någon minut så somnar hon om. Tutten eller något annat duger inte. Så det är lite kämpigt att hon inte sover bättre på natten men det blir förhoppningsvis bättre.
Det har gått bättre att lämna henne med andra igen men ibland är hon lite mammig. 

Leker mest med: Klossar (smakar mest på dom, och bankar med dom), allt som hon inte sett förut, allt ska undersökas noggrant och smakas på. ALLT.

Äter: Bröstmjölk, burkmat till lunch och gröt till middag. Lite välling när hon ska sova.

Gillar: Utforska, röra på sig, bli buren i trappan

Ogillar: Att sova, vara still

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar